Hlavní obsah

Ve Francii zadrželi podezřelé islamisty, mohli útočit na prezidenta

Paříž

Francouzská policie po spolupráci se svými portugalskými kolegy v úterý ráno v Lyonu a Paříži zadržela osm lidí podezřelých z terorismu, oznámil ministr vnitra Bernard Cazeneuve. Podle televize M6 jich pět zůstalo ve vazbě. Není vyloučené, že plánovali útok na Elysejský palác, sídlo prezidenta Françoise Hollanda.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Francouzský prezident François Hollande

Článek

Šestice zadržených v hlavním městě jsou muži ve věku 18 a 22 let. Podle týdeníku Le Point, který se odkázal na nejmenované policejní zdroje, spolu komunikovali přes sociální sítě, hovořili o útoku a probírali možnost, jak si opatřit zbraně.

Jeden z nich měl přístup do domu v sousedství Elysejského paláce, z jehož střechy je vidět na nádvoří před palácem, kde prezident vítá návštěvy. Matka podezřelého je totiž správkyní v domě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mezi zadrženými jsou dva bývalí vojáci, jeden konvertita k islámu portugalského původu a jeden muž původem z Čečenska. Podezřelí mohou být ve vazbě drženi až 96 hodin.

Související téma

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Francouzský prezident François Hollande

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám