Hlavní obsah

Ukrajina zadržela podezřelého ze zorganizování atentátu v Charkově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Na Ukrajině ve čtvrtek zadrželi údajného organizátora teroristického útoku v Charkově, který si v neděli vyžádal čtyři mrtvé. Po společné akci tajné služby SBU a ministerstva vnitra v Charkově skončili za mřížemi i čtyři lidé podezřelí z provedení útoku. Oznámil to šéf Rady pro národní bezpečnost a obranu Oleksandr Turčynov.

Foto: Andriy Marienko, ČTK/AP

Muž přináší ukrajinskou vlajku, aby zakryl oběť charkovského atentátu.

Článek

Mezi pěticí zadržených jsou podle Turčynova, „jak organizátor, tak přímí vykonavatelé teroristického činu.” Při zásahu u nich agenti zabavili zbraně, náboje a také plastické trhaviny, rozbušky a granáty.

„Kromě toho byli zadrženi ještě dva zločinci spojení s touto skupinou. Byli zadrženi orgány ministerstva vnitra v Mariupoli, kde připravovali teroristický útok. Při zadržení bylo zajištěno deset kilogramů tritolu,“ dodal Turčynov.

Foto: Sergey Kozlov, ČTK/AP

Oběť atentátu v Chatrkově

Terčem teroristického útoku se v neděli 22. února stal v Charkově pochod přívrženců současného režimu, jehož se účastnilo na 500 lidí. Hned v jeho úvodu explodovala silná nálož, která na místě připravila o život organizátora pochodu a policistu. [celá zpráva]

V pondělí k obětem přibyl patnáctiletý chlapec a v úterý osmnáctiletý student. V nemocnicích zůstává ještě devět zraněných. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejméně dva lidé zemřeli při výbuchu během pokojného pochodu v CharkověVideo: Reuters

Tajná služba SBU hned po útoku zadržela čtyři osoby, které označila za pachatele. Po jejich výslechu uvedla, že útočníci jednali podle instrukcí, které dostali i se zbraněmi při výcviku v ruské Bělgorodu. Jejich akce měla být koordinovaná s radikály ze samozvané separatistické Doněcké lidové republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám