Hlavní obsah

Letadlo přerušilo let kvůli odpočinku posádky, cesta se protáhla na 27 hodin

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než čtyři stovky cestujících na palubě letadla Air France se asi pěkně podivily, když při letu z New Yorku do Paříže přistály tuto neděli v Manchesteru. Nečekaná zastávka se rychle vysvětlila: podle listu Die Welt přistáli piloti dvoupatrového letadla A-380 neplánovaně, aby neporušili předpisy EU.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ty stanoví, že maximální délka pracovní doby činí jedenáct hodin – a let z New Yorku do Paříže byl delší. Způsobily to špatné povětrnostní podmínky, kvůli nimž letadlo startovalo z USA se šestihodinovým zpožděním, oznámila Air France.

Když tedy piloti dosedli v Manchesteru, měli za sebou už třináct hodin práce. „Musíme dodržovat evropské pracovní předpisy, posádka proto musela přistát v Manchesteru,“ uvedla Air France. Airbus pak převzala nová posádka, která speciálně přiletěla do Manchesteru.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ani tím však zádrhele neskončily. Nastaly potíže s tlakem v kabině, a tak letadlo muselo zůstat v Británii.

Cestující dopravily do Paříže tři menší, zvlášť najaté stroje. Místo nějakých osmi až desíti hodin tak jejich cesta trvala 27 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám