Hlavní obsah

Nad Ukrajinou krouží drony, ostřelování trvá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev/Doněck

Ani v pátek nenastal na východě Ukrajiny klid. Separatisté podle sdělení tiskové služby protiteroristické operace (ATO) pokračovali v ostřelování oblastí pod kontrolou ukrajinských sil. V noci byly pozice ukrajinských sil ostřelovány desetkrát. Aktivní byl i průzkum bezpilotními letadly.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Stahující se ukrajinští vojáci u Artěmivsku

Článek

Podle mluvčího ATO Anatolije Stěľmacha bylo zaregistrováno patnáct případů průzkumu pomocí bezpilotních letadel.

Z raketometů BM-21 Grad byly ostřelovány obce Voďane a Stepove. Minometné granáty dopadly na obvyklá místa střetů, jako je předměstí Doněsku Pisky, Avdijivka, nebo Širokino u Mariupole, uvedl mluvčí pro agenturu Interfax Ukrajina.

Z minometů střílely i vládní síly, tisková služba doněckých separatistu DNR News uvedla, že granáty dopadaly do oblasti doněckého letiště. Z oblasti Volnovachy podle separatistů Kyjev nestahuje těžké zbraně, objevili tam tanky.

Ministerstvo samozvané Doněcké lidové republiky uvedlo, že v sevření u Debalceva je i po avizovaném dokončení stažení stále 500 ukrajinských vojáků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám