Hlavní obsah

Kapitán ztroskotané Costy Concordie u soudu propukl v pláč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U italského soudu se ve středu po více než třech letech uzavřel proces s kapitánem výletní lodi Costa Concordia, na jejíž palubě u ostrova Giglio zahynulo 32 lidí. Čtyřiapadesátiletý Francesco Schettino učinil poslední zoufalý pokus požádat soudce o zbavení obžaloby a během emocionálního proslovu propukl v pláč.

Kapitán Schettino se u soudu sám dojal k slzámVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Strávil jsem poslední tři roky v mediálním mlýnku na maso. Je těžké nazvat životem to, co jsem prožíval,“ prohlásil Schettino, citovaný agenturou AFP, před soudcem Giovannim Puliattim. Přemožen emocemi poté ve vzlycích klesl zpátky do svého křesla.

Verdikt v případu, který se začal odvíjet v noci 13. ledna 2012, by mohl padnout už ve středu, nebo ve čtvrtek. Žalobce pro kapitána, který je jediným obžalovaným, žádá za několikanásobné zabití 26 let vězení. Schettino od počátku trvá na své nevině s tím, že za smrt cestujících může posádka lodi.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vrak lodi Costa ConcordiaVideo: Reuters

Luxusní parník Costa Concordia s více než 4200 lidmi na palubě u italských břehů najel na mělčinu a ztroskotal.

Média od počátku dávala vinu právě kapitánovi, který se místo řízení lodi údajně věnoval jiné činnosti a plavidlo opustil dřív, než byli všichni lidé evakuováni. Po nehodě se pak k celé věci stavěl arogantně a projevoval nedostatek úcty k obětem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám