Hlavní obsah

Ženatý Slovák měl další svatbu, druhé manželství platí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

K dvouměsíčnímu podmíněnému trestu byl v úterý odsouzen slovenský pár za dvojí manželství. Před rokem totiž pár uvedl úřady v omyl, když tvrdil, že jim v uzavření manželství nic nebrání.

Třicetiletý Slovák má dvě manželky najednouVideo: TV Markíza

 
Článek

Třiatřicetiletý muž loni v květnu na matrice ve městě Partizánske uvedl, že je rozvedený a chce se opět oženit. Primátor města Jozef Božik televizi Markíza potvrdil, že v pátek přišel pár vypsat žádost a už v sobotu měl svatbu. „Muž tvrdil, že je rozvedený, chce si vzít občanku Partizánskeho a chce to vykonat co nejdříve, protože ho čekají další povinnosti,“ řekl primátor.

Doklady o rozvodu nepředložil, ale slíbil, že je přinese dodatečně. Matrikářka mu uvěřila a žádost o uzavření manželství potvrdila. Svatba byla druhý den.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Doklady o rozvodu však na matriku nepřišly a vyšlo najevo, že pár lhal a muž v době sňatku oficiálně rozveden nebyl. Není však jasné, zda rozvodové řízení teprve běželo, nebo soud už manželství rozvedl a verdikt jen nenabyl právní moci.

Muž i jeho přítelkyně byli proto obviněni z trestného činu bigamie. Soud je sice odsoudil ke zmíněnému podmíněnému trestu, ale zároveň uznal jejich sňatek za právoplatný.

Muž se totiž mezitím opravdu rozvedl a s novou manželkou už mají sedmitýdenní dítě. „Trestní čin bigamie neřeší slovenské soudy příliš často. Za posledních deset let bylo za tento čin odsouzeno 18 osob,“ uvedla mluvčí slovenského ministerstva spravedlnosti Alexandra Donevová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám