Hlavní obsah

Slovensko bojuje se sněhovou kalamitou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava
Aktualizováno

Na Slovensku od rána sněží, v některých okresech může napadnout 20 až 40 centimetrů nového sněhu. Doprava kolabuje, pro kamióny byly odpoledne na několik hodin zavřené hraniční přechody z ČR na Slovensko. Bratislava během dne na několik hodin zavřela i Letiště M. R. Štefánika. Trenčínský kraj požádal o pomoc armádu.

BEZ KOMENTÁŘE: Sněhová kalamita v Bratislavě Video: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Na Slovensku je nejhorší situace v Nitranském, Banskobystrickém, Trnavském a Bratislavském kraji. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu druhého stupně. Zcela neprůjezdné byly v pátek dopoledne silnice mezi městy Nové Mesto nad Váhom a Stará Turá, mezi Trenčínem a obcí Trenčianske Mitice.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Na některých místech na Slovensku by mohlo napadnout až 40 centimetrů nového sněhu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Potíže má i městská hromadná doprava v Bratislavě. Do kopců v městských částech Koliba a v okolí Bratislavského hradu nejezdily autobusy ani trolejbusy.

Na Karloveské ulici v Bratislavě spadl pod přívaly sněhu strom, který zasáhl dítě. Na místě zasahovali hasiči. Server Tvnoviny.sk uvedl, že dítě bylo v bezvědomí. Záchranáři začali s resuscitací, po několika minutách se ho podařilo oživit a převezli ho do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči oživují malé dítě, na které spadl strom Video: TV Markíza

Na mokré silnici v okresu Komárno dostal smyk kamión s českou poznávací značkou. Řidič protijedoucího linkového autobusu strhl volant a sjel ze silnice. Tím zabránil čelnímu nárazu. Podle televize Joj postihl řidiče českého kamiónu mikrospánek. V autobuse jelo asi dvacet lidí, převážně studentů. Při nehodě naštěstí nikdo nebyl zraněn.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Muž prohrnuje chodník během hustého sněžení v Bratislavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám