Hlavní obsah

Český au-pair v Anglii jde za zneužití dítěte na 10 let do vězení

Bradford

Soud ve Velké Británii v úterý uložil deset let vězení českému au-pair. Pětadvacetiletý Dušan J. byl uznán vinným ze sexuálního zneužití osmiletého chlapce a sdílení pornografického materiálu na internetu, informovala televize ITV News.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čech, který se v anglickém Bradfordu staral o dva chlapce, byl zatčen v listopadu loňského roku. Policie v domě, kde bydlel, provedla razii, když pojala podezření, že se podílí na distribuci dětského porna na internetu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Následně se přiznal k zneužití dnes desetiletého chlapce. K tomu mělo dojít na prázdninách v České republice v roce 2012 a o rok později, když ČR znovu navštívil.

Nejednalo se o žádného z chlapců, o které se staral v Bradfordu. K této rodině Dušan J. nastoupil až v srpnu následujícího roku, jak sám popsal na serveru Justlanded.com.

Předtím také pracoval pro jednu rodinu ve Francii a působit měl i v Londýně. Podle žalobce Andrewa Semplea však nic nenasvědčuje tomu, že by nějak obtěžoval děti, o které se staral jako au-pair.

Národnost zneužitého hocha není potvrzena, britská média pouze uvedla, že nebyl Brit.

Důkazy o zneužívání policie nalezla v počítači. Český au-pair v něm měl uloženo přes 30 000 fotografií obnažených chlapců a videa. Některá přeposlal jistému Nizozemci, s nímž se seznámil na internetu. Podle listu Yorkshire Standard byl na mnoha fotografiích často ještě jiný hoch, zhruba šestiletý.

Právní zástupkyně obžalovaného Jayne Backettová u soudu poukázala na to, že mladý Čech měl dosud čistý trestní rejstřík. Podle ní byl také dříve ve škole šikanován.

Reklama

Výběr článků

Načítám