Hlavní obsah

Teroristu Coulibalyho pohřbili u Paříže

– Paříž

Amedy Coulibaly, který před dvěma týdny ve jménu Islámského státu zavraždil v Paříži policistku a čtyři židy v obchodě s košer potravinami, byl pohřben na hřbitově na jižním předměstí hlavního města v Thiais. V pátek to serveru BBC potvrdily policejní zdroje.

Foto: Reuters Tv, Reuters

Amedy Coulibaly, který zaútočil v židovském obchodě v Paříži. Snímek z videonahrávky zveřejněné po pátečním zásahu policie, při němž Coulibaly zemřel.

Článek

Policie 32letého muže původem z Mali v prodejně, kde zadržoval množství lidí, zastřelila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah v košer obchodě v Paříži (video neobsahuje zvuk)Video: Reuters

Coulibaly byl ve spojení s bratry Chérifem a Saidem Kouachiovými, kteří den před jeho útokem na policistku povraždili redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo. Celkem při jejich útocích přišlo o život 17 lidí. Také Kouachiovy, kteří jednali ve jménu Al-Káidy na Arabském poloostrově, policie zastřelila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Část videa, které natočil Amedy Coulibaly mezi útoky. Srozumitelné části s titulky Video: Reuters

Francie přijala zákon o zbavení francouzského občanství osob podezřelých z terorismu, pokud mají občanství dvojí. Praxi v pátek potvrdil ústavní soud, když zamítl stížnost naturalizovaného Maročana Ahmeda Sahnouniho, jemuž se úřady chystají občanství odebrat. Sahnouniho předloni odsoudili na sedm let za terorismus.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám