Hlavní obsah

Na Ukrajinu nově přijelo 2000 ruských vojáků, tvrdí Porošenko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Na 2000 ruských vojáků překročilo hranice s Ukrajinou a společně s nimi do země přijelo 200 tanků a obrněných vozidel. Ve středu to v Bloomberg TV Europe řekl ukrajinský prezident Petro Porošenko, který se kvůli vážné situaci ve své zemi rozhodl zkrátit návštěvu Světového ekonomického fóra v Davosu.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Ukrajinský prezident Petro Porošenko

Článek

"Situace se stále zhoršuje. Dostal jsem informace, že ukrajinskou hranici překročilo 2000 ruských vojáků. ... To s sebou nese nebezpečí další eskalace konfliktu," řekl Porošenko.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle jeho propočtů válčí po boku proruských separatistů na východě Ukrajiny 9000 ruských vojáků a ministerstvo zahraničí v Kyjevě uvádí, že Rusko kolem své hranice s Ukrajinou rozmístilo více než 50 000 vojáků.

Moskva přitom opakovaně ujišťuje, že své vojáky do bojů na východě Ukrajiny neposílá. Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov ve středu znovu popřel obvinění, že z Ruska proudí k ukrajinským povstalcům ruští vojáci i zbraně, a prohlásil, že toto tvrzení dosud nikdo nedokázal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám