Hlavní obsah

Pětiletému chlapci operovali v bratislavské nemocnici něco jiného, než měli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Pětiletý Emil Nevláčil z Trenčína se narodil s rozštěpem močové trubice. V bratislavské nemocnici na Kramárech proto podstoupil operaci. Lékaři ji však v jejím průběhu změnili a chlapci operovali něco jiného, než bylo v plánu. Rodiče proto podali na tehdejšího přednostu kliniky Vladimíra Poláka trestní oznámení, uvedla televize Markíza.

Pětiletý Emilko z Trenčína podstoupil jinou operaci, než mělVideo: TV Markíza

 
Článek

Chlapec trpěl od narození vývojovou vadou, hypospadií. Rodiče mu slibovali, že až bude větší, lékaři mu to opraví. To se však mýlili. „Není to nic příjemného, mít o jednu takovouto operaci navíc. Byl zbytečně v narkóze, zbytečně rozřezaný, je to neuvěřitelné,“ popsala Emilova matka.

Místo zmiňovaného rozštěpu mu lékaři operovali nesestouplé varle. A to i přesto, že měl podle zpráv od urologů obě v pořádku. Ke změně došlo v průběhu zákroku a nebyla předem odsouhlasena.

Úřady ale vyhodnotily postup operace jako správný, nedostatky zjistily jen v diagnostice před ní. Nevláčilovi i přesto podali trestní oznámení na bývalého přednostu dětské urologie Poláka. Ten je kromě toho od loňského prosince obviněn z korupce.

Reklama

Výběr článků

Načítám