Hlavní obsah

Coulibaly pobýval pár dní před pařížským útokem v Madridu

Madrid

Španělské úřady vyšetřují okolnosti pobytu francouzského teroristy Amedyho Coulibalyho v Madridu. Coulibaly, který v Paříži zastřelil policistku a čtyři zákazníky v prodejně s košer potravinami, ve španělském hlavním městě pobýval i se svou partnerkou a dalším člověkem jen pár dní před útoky. S odkazem na zdroj ze španělského nejvyššího soudu to v pátek uvedla agentura AFP.

Foto: Reuters Tv, Reuters

Amedy Coulibaly, který zaútočil v židovském obchodě v Paříži. Snímek z videonahrávky zveřejněné po pátečním zásahu policie, při němž Coulibaly zemřel.

Článek

Případ dostal na starost soudce Eloy Valesco a podle zdroje jedná na základě policejní zprávy zmiňující pobyt Coulibalyho v Madridu v doprovodu partnerky Hayat Boumeddieneové a „třetí osoby, která jí mohla pomoci dostat se do Sýrie“.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Americký ministr zahraničí Kerry položil věnec u košer obchodu v PařížiVideo: Reuters

Boumeddieneová měla odcestovat přes Madrid do Turecka krátce před útoky v Paříži. Podle turecké vlády překročila hranici do Sýrie v den, kdy Coulibaly zastřelil policistku. Turecko je hlavní přestupní stanicí pro džihádisty mířící do války v Sýrii.

Foto: Pařížská policejní prefektura

Hayat Boumeddieneová a Amedy Coulibaly

Podle španělského listu La Vanguardia pobýval Coulibaly v Madridu od 30. prosince do 2. ledna.

Španělé prověřují, zda se na jejich území nenachází buňka, která Coulibalymu nepomáhala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hayat Boumeddieneovou zřejmě zachytila kamera na letišti v IstanbuluVideo: Reuters

Španělské bezpečnostní úřady zvýšily 7. února pár hodin po masakru v pařížské redakci magazínu Charlie Hebdo pohotovostní stupeň. Na rozdíl od jiných evropských zemí však zatím ze Španělska žádná zatčení podezřelých hlášena nejsou. Útok v Charlie Hebdo předcházel vraždám spáchaným Coulibalym.

Reklama

Související články

Terorista z Paříže natočil mezi útoky video

Na internetu se v sobotu objevilo video s teroristou, který zabil policistku a čtyři lidi v obchodě v Paříži. Amedy Coulibaly na něm přiznává, že finančně...

Výběr článků

Načítám