Hlavní obsah

Kriminalista, který vyšetřoval rodinu oběti po útoku na Charlie Hebdo, spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Zástupce šéfa místní kriminální policie v Limoges na středozápadě Francie spáchal sebevraždu několik hodin poté, co byl pověřen vyšetřováním rodiny jedné z obětí středečního teroristického útoku na redakci francouzského časopisu Charlie Hebdo. Informoval o tom na svém webu list The Telegraph.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Ve Francii jsou mobilizovány tisíce policistů a vojáků.

Článek

Komisař, jehož jméno britský list a místní média uvedla jako Helric Fredou, se v noci ze středy na čtvrtek ve své kanceláři zastřelil služební zbraní, napsala na webu televizní stanice France 3. Důvody nebyly bezprostředně známy. Podle policejních odborů trpěl pětačtyřicetiletý komisař depresemi a syndromem vyhoření.

Fredou, který žil sám a neměl děti, byl několik hodin předtím údajně požádán, aby předložil zprávu spojenou s vražděním v pařížské redakci satirického časopisu Charlie Hebdo, kde ten den zahynulo rukou teroristů 12 lidí, včetně dvou policistů, napsal The Telegraph a další média.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Fredou údajně dostal za úkol prošetřit rodinu jedné z obětí. Kriminalista prý během několika hodin po útoku vyslýchal rodiny obětí z Charlie Hebdo. Zemřel ale údajně před tím, než zprávu předal.

Není známo, zda rozhodnutí spáchat sebevraždu mělo spojitost s vražděním v redakci Charlie Hebdo, napsal The Telegraph.

Reklama

Výběr článků

Načítám