Hlavní obsah

Bestseller o rozchodu s prezidentem Hollandem čeká filmová adaptace

Právo, nek

Bestseller Merci pour ce moment (Děkuji za tu chvíli), v němž bývalá první dáma Francie Valérie Trierweilerová líčí strastiplný rozchod s prezidentem Françoisem Hollandem, bude zfilmován. Oznámila to Saïda Jawadová, francouzská herečka a producentka, v časopise Gala.

Foto: Philippe Wojazer/Files , Reuters

Francouzský prezident Francois Hollande v době, kdy s Valérií Trierweilerovou tvořili pár.

Článek

„Nehodlám ale natáčet nějaký polemický film. Chci jen vyprávět o boji jedné zamilované ženy, i když je tento příběh výjimečný v tom smyslu, že oním milovaným mužem je prezident. Je to nicméně všeobecné téma,“ řekla Jawadová s tím, že Trierweilerová bude mít právo na natáčení dohlížet.

Trierweilerová v knize vydané loni v září popisuje svůj vztah s Hollandem, a to od jeho začátku přes postupné odcizení během volební kampaně v roce 2012 až po loňský rozchod. Šéf Elysejského paláce opustil Trierweilerovou poté, co média odhalila, že má poměr s herečkou Julií Gayetovou. I s tou se ale později rozešel a nyní podle médií žije sám.

Kniha Trierweilerové vyšla v nákladu 730 tisíc kusů a autorce vynesla více než milión eur (28 mil. Kč). Ještě nyní se drží mezi třemi nejprodávanějšími knihami ve Francii.

Na sociálních sítích se mezitím spustila debata, kdo bude ve filmu hrát. Objevily se spekulace, zda by si roli Hollandovy milenky nechtěla zahrát sama Gayetová.

Jisté ale už je, že postavu Trierweilerové neztělesní herečka Isabelle Adjaniová, která roli odmítla. „Nebudu projevovat ženskou solidaritu tímto způsobem,“ řekla.

Reklama

Související články

Francouzský prezident má milenku už dva roky

Vztah francouzského prezidenta Françoise Hollanda s herečkou Julií Gayetovou trvá už dva roky – začal ještě před tím, než se socialistický politik stal hlavou...

Výběr článků

Načítám