Hlavní obsah

V Montpellier drží lupič rukojmí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monpellier
Aktualizováno

Ve francouzském městě Montpellier drží ozbrojený lupič dvě rukojmí v klenotnictví. Uvedl to v pátek server L´Independant. Policie identitu pachatele už zná. Muž se pokusil o loupež, ale ta se mu nepovedla. Proto si vzal jako rukojmí dvě zaměstnankyně, uvedla francouzská televize a web 20minutes. Na místě je policejní vyjednavač.

Foto: Youssef Boudlal, Reuters

Zásahová jednotka francouzské policie. Ilustrační foto

Článek

Rukojmí, dvě ženy ve věku 30 a 40 let, muž drží od 17 hodin v klenotnictví. Policie jeho okolí uzavřela a vyklidila. „Je to loupež, nemá to žádný vztah k událostem v Paříži,” řekl AFP prokurátor Christophe Barret.

Potvrdil tak slova starosty Phillipe Saurela, který řekl: „Situace je docela klidná a nejsou žádné důkazy, že by aktéři měli nějakou vazbu na události v Paříži nebo na nějaký teroristický čin.“

Na místě zasahuje jednotka boje proti zločinu BAC a zásahová jednotka BRI. Přijela i marseillská GIPN a policejní vyjednavač.

Kolem šesté hodiny okolí upadlo do tmy, vypadl proud.

Ve městě se také objevila hrozba bombového útoku na nádraží. Podle policie ale obě akce nesouvisejí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám