Hlavní obsah

Na internetu je k vidění Porošenko střílející ze samopalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Na internetu se v úterý objevilo video ukazující ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, jak v zimní vojenské uniformě obklopen vysokými armádními důstojníky střílí ze samopalu. Podle agentury Unian obrázky na síť umístil prezidentský poradce Jurij Birkujov, nešťastně v období vrcholících pravoslavných Vánoc. Doprovodil je poznámkou, že Porošenko střílí „parádně”.

Ukrajinský prezident Porošenko zkouší střelbu samopalem

 
Článek

„Dostanu asi za uši,” připustil Birkujov podle ukrajinské agentury. Dvacetivteřinová sekvence zatím přilákala pozornost asi 25 tisíc uživatelů a vyvolala vulgární výměnu názorů ukrajinských a ruských uživatelů, kteří v komentářích nešetřili obdivem nebo naopak opovržením nad neobvyklým skutkem prezidenta.

Hlava státu je na Ukrajině považována za mírumilovného politika a stoupence pokojného urovnání krize na východě země. Porošenko přesto v posledních týdnech věnuje otázkám armády zvýšenou pozornost.

V pondělí na ceremonii v Žytomyrské oblasti slavnostně ozbrojeným silám předal novou těžkou výzbroj včetně čtyř letounů MiG-29 a Su-27 a několika samohybných děl Pion s dostřelem téměř 50 kilometrů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám