Hlavní obsah

Britský princ Andrew měl využívat sexuální služby nezletilé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Britský princ Andrew, který je druhým synem královny Alžběty II., údajně využíval sexuálních služeb jedné nezletilé Američanky. Ta nyní tvrdí, že ji americký investiční bankéř Jeffrey Epstein „půjčoval” svým bohatým a vlivným přátelům jako nezletilou sexuální otrokyni. Napsal to britský deník The Guardian.

Foto: Neil Hall, Reuters

Princ Andrew

Článek

V soudním spisu se podle britského listu uvádí, že Američanka byla opakovaně nucena mít s vévodou z Yorku sexuální vztah.

Zmínka o princi Andrewovi je součástí návrhu žaloby podané tento týden u floridského soudu proti americkému multimilionáři Epsteinovi, který byl v roce 2008  odsouzen na 18 měsíců vězení za sex s nezletilou. Tím ale skandál kolem něj neskončil. Hromadí se proti němu žaloby od žen, které tvrdí, že je bankéř vykořisťoval.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Další žena, která zůstává v anonymitě, pak v nejnovější žalobě uvádí, že byla opakovaně zneužívána Epsteinem v letech 1999 až 2002. Údajně byla "nucena mít sexuální styky" s princem Andrewem, když jí bylo 17, a to v Londýně, New Yorku a na soukromém karibském ostrově, jehož vlastníkem je Epstein.

Obviněn není

Samotný princ Andrew ale není po právní stránce obviněn. The Guardian připomíná, že vévoda v rozhovoru s časopisem Vanity Fair v roce 2011 popřel, že by měl sexuální kontakty s ženami kolem Epsteina.

Buckinghamský palác v reakci na poslední zprávy v médiích prohlásil, že „tvrzení o nevhodném jednání v souvislosti s nezletilými, je lživé,” uvedla BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám