Hlavní obsah

Horská služba na Slovensku zachraňovala dva české turisty

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Úspěšně skončila záchranná akce slovenské Horské záchranné služby (HZS) v Malé Fatře v noci na pondělí. Horské záchranáře požádala o pomoc dvojice českých turistů.

Foto: Horská záchranná služba SR

Příslušníci slovenské Horské záchranné služby přišli na pomoc českým turistům v Malé Fatře.

Článek

Na túře po hřebenu Malé Fatry se dvojice dostala do nesnází, když ji zastihla tma a krajně nepříznivé povětrnostní podmínky. Vítr na hřebenu dosahoval v nárazech až 110 km/h a teplota klesla na minus deset stupňů. Čtyřicetiletý český turista byl podchlazený a měl omrzliny na rukou i ve tváři. Jeho přítelkyně proto v neděli v podvečerních hodinách požádala o pomoc horské záchranáře.

Na pomoc dvojici vyrazili čtyři horští záchranáři. Pomocí lanovky se dostali na hřeben a následně pokračovali na Velký Kriváň, kde se jim uvíznutou dvojici podařilo najít. Na místě jim poskytli neodkladnou zdravotní péči a po zateplení pokračovali společně do Snilovského sedla, odkud byli pomocí lanovky transportováni do Vrátné doliny. Pacient byl následně odevzdán posádce rychlé zdravotní pomoci a převezen do nemocnice k dalšímu lékařskému ošetření.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Reklama

Výběr článků

Načítám