Hlavní obsah

Maďar vyloupil za pět let 23 bank

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Richárd C. (37) žil na venek spořádaný život a jeho rodina netušila, že za pět let vyloupil 23 bank po celém Maďarsku. Ve čtvrtek ho zadržela maďarská policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Deník Blikk v sobotu informoval, že Richárd se 26. listopadu pokusil vyloupit banku ve městě Miskolc, ale jedna klientka mu při činu strhla kuklu a jeho tvář nasnímala bezpečnostní kamera. Policie rozběhla rozsáhlé pátrání a Richárd byl tento čtvrtek zadržen.

Blikk konstatuje, že až při výslechu vyšlo najevo, kolik má Richárd na svědomí celkem 23 loupeží v bankách. „Málokdy se stane, že se pachatel natolik aktivně přizná k dalším činům. To svědčí o tom, že své činy lituje,“ uvedl jeho obhájce József Lichy.

Richárd u výslechu přiznal, že svou sérii loupeží zahájil v roce 2009 v bance v budapešťském obvodě Újpest. Postupně následovalo pět bank v hlavním městě a 18 na venkově. Na zastrašení zaměstnanců a klientů bank používal při loupežích pistoli a na hlavě měl kuklu.

Jeho zisky z loupeží nebyly nijak závratně vysoké. V průměru získal jeden až dva miliony forintů (88 až 176 tisíc Kč) na jednu loupež. Richárd žil navenek spořádaným životem. Měl partnerku a společně vychovávali dvouletého potomka.

Maďarským rekordmanem je nadále Attila Ambrus (47), který má na svědomí vyloupení třiceti bank v létech 1993 až 1999.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám