Hlavní obsah

Ozbrojení lupiči přepadli největší obchodní dům v Berlíně

Ozbrojené přepadení uprostřed předvánoční horečky zažil v sobotu dopoledne největší berlínský obchodní dům KaDeWe (Kaufhaus des Westens). Čtveřice ozbrojených lupičů zamířila do oddělení šperků ke klenotnictví Tiffany. Zatím není jasné, zda se lupičům akce zdařila, informoval na webu list Berliner Morgenpost.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ozbrojení lupiči přepadli berlínský obchodní dům KaDeWe Video: Reuters

 
Článek

Podle nepotvrzených zpráv padlo několik výstřelů z plynové pistole, asi tucet lidí muselo být ošetřeno pro podráždění očí a dýchacích cest.

Po přepadení, které podle policejní mluvčí trvalo jen pár minut, uprchli všichni čtyři lupiči do přistavené limuzíny a velkou rychlostí ujeli. Obchodní dům v centru německé metropole na jedné z nejrušnějších tříd Tauentzien byl po incidentu nakrátko uzavřen, před polednem už se ale znovu otevřel nakupujícím. Policie na místě vyslýchá svědky a zahájila rozsáhlé pátrání.

Klenotnictví v obchodním domě KaDeWe se stalo terčem zlodějů naposledy v srpnu. Dva lupiči tehdy rovněž v sobotu ráno rozbili sklo výlohy a odnesli si větší počet luxusních hodinek. Pachatelé ujeli v autě s ukradenou poznávací značkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám