Hlavní obsah

Patnáctiletá Britka směřovala do Sýrie, zadrželi ji až na letištní ploše

Londýn

Londýnská policie na poslední chvíli před plánovaným vzletem zastavovala letadlo na ranveji letiště Heathrow. Na jeho palubě totiž byla patnáctiletá dívka, která se podle vyšetřovatelů chystala připojit k radikálům Islámského státu v Sýrii. Uvedl to ve středu list London Evening Standard.

Foto: ČTK/AP

Dívku zadrželi až na letišti Heathrow. Ilustrační foto

Článek

„Policie obdržela hlášení o pohřešování patnáctileté dívky ze čtvrti Tower Hamlets. Policie ji našla a vrátila bezpečně domů,“ uvedl mluvčí Scotland Yardu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Událost se stala 6. prosince. Letadlo na lince do Istanbulu bylo zastaveno na poslední chvíli, když už popojíždělo od odletové haly směrem k ranveji.

Britské úřady odhadují, že řady Islámského státu, který ovládá části Sýrie a Iráku, rozšířilo 500 Britů, mezi nimi několik teenagerů.

Reklama

Související články

Západ přijme sto tisíc syrských uprchlíků

Na konferenci OSN věnované pomoci lidem postiženým konfliktem v Sýrii se v úterý západní země zavázaly přijmout do roku 2016 celkem 100 000 tamních uprchlíků....

Výběr článků

Načítám