Hlavní obsah

Německo odsoudilo dva Čechy za únos švýcarského milionáře

– Hof

Soud v německém Hofu poslal do vězení na šest a pět a půl roku dva Čechy za únos a vydírání. Muži ve věku 22 a 24 let byli obžalováni, že na konci března unesli bohatého švýcarského advokáta a oloupili ho.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Provedení činu soud označil za „bezplánovitý a spíše diletantský”. Oba muži byli pod vlivem alkoholu a léků a jeden z nich byl duševně zaostalý, proto soud volil trest na spodní hranici sazby.

Češi podle soudu přepadli Švýcara v podzemních garážích ve východošvýcarském St. Gallenu, naložili ho do jeho vlastního auta a nechali se jím vézt přes Německo směrem k českým hranicím. Po deseti hodinách třiapadesátiletého muže, o němž švýcarská média hovoří jako o milionáři, propustili na polní cestě u severobavorské obce Kautendorf, asi dvacet kilometrů od české Aše.

Švýcara kromě auta v hodnotě asi 85 000 franků (zhruba dva milióny Kč) údajně připravili o hodinky a hotovost. Oba muže později zadržela česká policie, která díky GPS navigaci zajistila také auto přepadeného.

Před soudem se údajně Češi přiznali, že si svou oběť vybrali náhodně. Prý do Švýcarska původně přijeli, aby přepadli nějakou banku.

Proti rozsudku se Češi mohou ještě odvolat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám