Hlavní obsah

Britského zpravodajského důstojníka odsoudili na 13 let za zneužívání dětí

Lodnýn

Ke 13 letům nepodmíněného vězení odsoudil v pondělí britský vojenský tribunál bývalého zpravodajského důstojníka královského letectva RAF Eddieho Grahama, který byl uznán vinným z 23 případů sexuálního zneužití chlapců v Německu. Informoval o tom zpravodajský server BBC.

Foto: koláž Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bývalý zpravodajský důstojník a významný člen skautů, třiašedesátiletý Eddie Graham se přiznal, že na základně RAF Gatow v Berlíně v 80. letech pohlavně zneužil devět chlapců.

Vojenský soud v Bulfordu v hrabství Wiltshire ale dospěl k závěru, že se takového jednání dopustil ještě na dalších chlapcích. Obětem bylo pět až 14 let, většině ale méně než 13. Šlo výhradně o děti sloužících vojáků.

První obvinění se objevila už v roce 2003, kdy si jeden bývalý skaut stěžoval policii. Svou stížnost zopakoval v roce 2012. Případ byl předán vojenské policii letectva.

„Bylo to dlouhé a zevrubné vyšetřování,” sdělil k případu vojenský vyšetřovatel Nicholas Card. Zdůraznil, že RAF bere veškerá oznámení sexuálního zneužívání velmi vážně a pečlivě je vyšetří.

Reklama

Výběr článků

Načítám