Hlavní obsah

Na místě pádu malajsijského boeingu se našly další lidské ostatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doněck

Na místě dopadu Boiengu 777 Malaysia Airlines, který byl v létě sestřelen nad Ukrajinou, se našly další lidské ostatky. Oznámily to v pátek úřady separatistů, kteří oblast ovládají.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Trosky sestřeleného boeingu v Petropavlivce

Článek

„Holandští experti, kteří zkoumají úlomky letadla, našli nové lidské ostatky. Pomohli jsme s jejich převozem do Charkova,“ uvedla tisková mluvčí ministerstva dopravy samozvané Doněcké lidové republiky. Podle ní budou Nizozemci ve sbírání trosek pokračovat v neděli, kdy mají na místo dorazit další experti a členové mise OBSE.

”Nizozemci se postarají o nakládání. OBSE, která funguje jako prostředník, náklad doprovodí až do konečného místa určení. My jsme se zavázali doručit trosky do Charkova," oznámili separatisté. Povstalci přislíbili, že oblast havárie odminují a poskytnou nákladní vagony k převozu trosek do Charkova, který je pod kontrolou ukrajinské armády.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Trosky jsou rozeseté na rozsáhlém území

Nizozemští experti se na místo pádu vrátili ve čtvrtek. Záhy po ukončení činnosti první expertní skupiny se objevily zprávy, že se na místě pádu nacházejí nejen další úlomky stroje, ale také lidské ostatky. Čeká je týden práce.

”Trosky jsou rozesety na rozsáhlém území, potrvá poměrně dlouho, než budou všechny naloženy a odstraněny. Pokud se nic nepřihodí, budou trosky letadla zpět v Nizozemsku do příštího pátku," uvedli separatisté.

Podle dosavadních zjištění byl letoun na lince Amsterodam-Kuala Lumpur sestřelen raketou země-vzduch odpálenou pravděpodobně z povstaleckého území. Zahynulo všech 298 lidí na palubě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám