Hlavní obsah

Patnáctiletý ubodal ve třídě učitelku, soud mu uložil doživotí

Londýn

Doživotní trest uložil v pondělí soud ve Velké Británii studentovi, které letos na jaře jako patnáctiletý před celou třídou ve škole v Leedsu zavraždil svoji učitelku španělštiny. Podmínečného propuštění se dočká nejdříve za dvacet let, informovala stanice BBC.

Foto: Chief Constable of West Yorkshire Police and West Yorkshire Police and Crime Commissioner/Handout, Reuters

Will Cornick se může dočkat propuštění nejdříve za 20 let.

Článek

Will Cornick bodl jedenašedesátiletou Ann Maguireovou sedmkrát do zad a do krku, přičemž ji ze třídy vyhnal. Pak se posadil a řekl: „Pohoda“.

Ani u soudu neprojevil žádné city, když se k vraždě přiznal. Soudce Coulson připustil, že by už vůbec nemusel být z vězení propuštěn. Minimálně dvacetiletý trest zdůvodnil právě „děsivou nepřítomností lítosti“.

Žalobce upozornil, že Cornick se už dříve choval podivně, dokonce poznamenal, že hoch vykazoval psychopatické tendence. Spolužáky upozorňoval, že učitelku nenávidí a přeje si její brutální smrt.

S velkým kuchyňským nožem na ni zaútočil zezadu ve chvíli, kdy se pedagožka nakláněla nad jednou dívkou, aby jí pomohla s úlohou. Psychiatrovi později školák pověděl, že je na svůj čin hrdý. „Neměl jsem na vybranou. Buď jsem ji musel zabít, nebo spáchat sebevraždu,“ uvedl.

Žalobce poukázal na to, že Cornick měl dobré známky a pocházel ze slušné rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám