Hlavní obsah

V Bosporu se potopila loď s běženci, mezi mrtvými jsou i děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul
Aktualizováno

Nejméně 24 běženců včetně 12 dětí se utopilo při pondělní nehodě lodě v Bosporském průlivu. Po dalších v místě severně od turecké metropole Istanbulu pátrají záchranáři. Podle některých zpráv směřovali přistěhovalci do Rumunska, které je členskou zemí Evropské unie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U pobřeží Turecka se potopila loď, nejméně 24 lidí zahynuloVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se udála v místě, kde Bospor ústí do Černého moře. Její příčina není známa, turecké úřady, které zalarmovali místní rybáři, však nevylučují, že plavidlo migrantů bylo přetížené.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Silný vítr nám ztěžuje úkol. Je to velmi malá loď, ale bylo na ní 40 lidí. V moři plují i těla dětí,“ citoval server deníku Hurriyet jednoho ze záchranářů. V akci pomáhá i helikoptéra.

Turecko je sice jednou z hlavní tranzitních zemí běženců směřujících do Evropy, ale ti se většinou vydávají do Řecka přes Egejské moře. Přes Černé moře se nicméně vydala také před dvěma měsíci skupina uprchlíků ze Sýrie, Afghánistánu a dalších zemí. Turecká pobřežní stráž je zachraňovala severně od Istanbulu.

Foto: Osman Orsal , Reuters

Záchranářská loď v Bosporském průlivu

Reklama

Výběr článků

Načítám