Hlavní obsah

Obchody v Krakově prodávaly pečivo s morfiem

– Krakov
Právo, Pavol Minárik

Na pultech prodejen jedné obchodní sítě v polském Krakově se prodávalo sladké pečivo (buchty) s obsahem morfia. Jen v pátek musely místní nemocnice hospitalizovat deset lidí. Těm totiž způsobilo zkonzumovaný opiát zdravotní problémy. O události informovala polská policie.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Přítomnost narkotik v sladkém pečivu byla odhalena náhodou.

„U jedné z pacientek, která přišla ve čtvrtek na preventivní zdravotní prohlídku, zjistili v pátek ráno v moči přítomnost morfia. Pacientka však trvala na tom, že drogy nikdy neužívala,“ informovalo Rádio Krakov.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Žena však sdělila, že konzumovala sladké pečivo posypané mákem, jež koupila v potravinách nedaleko nemocnice.

Buchty s opiátem okamžitě stáhli z prodeje

Krakovská policie společně s obchodní a hygienickou inspekcí po upozornění nemocnice zjistila, že stejné pečivo posypané mákem s obsahem morfia nabízelo více obchodů.

„Zároveň jsme nařídili jeho okamžité stáhnutí z prodeje,“ informoval Piotr Pokrywa z obchodní inspekce.

Podle předběžných zjištění byl na přípravu inkriminovaného pečiva použit mák s vysokým obsahem morfia, který je v polské gastronomii zakázaný. Krakovská policie ještě v pátek začala vyšetřovat pekaře, který připravil sladké pečivo s obsahem morfia, i distributora, jenž mu mák dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám