Hlavní obsah

V Paříži hořela budova veřejnoprávního rozhlasu

– Paříž • Aktualizováno

Požár zachvátil v pátek kolem poledne budovu francouzského veřejnoprávního rozhlasu, která stojí na západě Paříže. Jeho vysílání bylo podle agentury Reuters přerušeno. Zaměstnanci byli evakuováni. Po necelých dvou hodinách hasiči oznámili, že byl požár uhašen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z budovy veřejnoprávního rozhlasu v Paříži stoupá černý dýmVideo: Reuters

 
Článek

Kompletně bylo přerušeno vysílání stanic France Info, France Inter a France Culture. Stanice ještě před evakuací stačily upozornit na přerušení vysílání své posluchače.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Černý dým zanechal stopy na fasádě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Z horních podlaží budovy stoupal hustý černý dým. „Jsme nuceni k přerušení vysílání a evakuaci,” řekl jeden z rozhlasových redaktorů zpravodajské stanici France Info.

Podle hasičů začalo hořet v sedmém patře kolem půl jedné odpoledne. Příčina vzniku požáru není zatím jasná.

Zatím nejsou žádné zprávy o případných zraněných. Jeden z novinářů pracujících v budově řekl televizi BFM, že před evakuací se nerozezněl požární alarm a že zaměstnanci sídlo rozhlasu opustili sami.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Dým stoupal z oken budovy francouzského rozhlasu.

Podle serveru novin Le Monde žárem popraskala okna budovy známé jako Maison de la Radio. Požár podle evakuovaných propukl v části, kde probíhaly stavební práce.

Na místo vyjelo šestnáct požárních vozů, uvedla agentura AFP.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Dým stoupá z budovy francouzského rozhlasu

Budova francouzského rozhlasu byla slavnostně otevřena v roce 1963 tehdejším prezidentem Charlesem de Gaullem. V současné době prochází rekonstrukcí, která měla skončit v půlce listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám