Hlavní obsah

Střílel na německých dálnicích z auta po kamiónech, dostal 10,5 roku

Právo, DPA, KOV

Za čtyři pokusy o vraždu, těžké ublížení na zdraví a za nebezpečné zásahy do silniční dopravy poslal ve čtvrtek Zemský soud ve Würzburgu Michaela Harryho K. (58) na deset let a šest měsíců do vězení.

Foto: Profimedia.cz

Dálnice A81 v Německu. Ilustrační foto

Článek

V letech 2008–13 více než sedmsetkrát střílel za jízdy na dálnici z kabiny svého nákladního vozu na kamióny.

Přitom mj. těžce zranil střelou do krku řidičku osobního auta. K činům se přiznal a jako důvod uvedl frustraci ze silniční dopravy – před lety ho prý jeden řidič transportéru převážejícího osobní vozy zkoušel vytlačit z dálnice a vybržďoval, takže mohlo dojít k tragické nehodě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tehdy se rozhodl, že se pomstí střílením na náklad všech kamiónů. Jenže několikrát zasáhl i kabiny řidičů. Policie po něm marně pátrala. Až loni rozmístila na několika úsecích dálnic přístroje, které zaznamenávaly všechny poznávací značky projíždějících aut.

Střelce zatkli loni 23. června v jeho domě v obci Kall, asi padesát kilometrů od Kolína nad Rýnem. Objevili u něj doličnou střelnou zbraň a k tomu 1300 kusů munice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám