Hlavní obsah

Dvě školačky našel v lese pes

• Aktualizováno
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Devítiletá Anita a sedmiletá Sabina Kováčikovy ze slovenské obce Staškov jsou živé a zdravé. Ve čtvrtek dopoledne je našel speciálně vycvičený záchranářský pes na kraji lesa u místního fotbalového stadiónu. Psa nasadili záchranáři v místech, kde svědkyně obě dívky ve středu naposledy viděla. Dívky zmizely ve středu cestou ze školy, nezvěstné byly 21 hodin.

Foto: Policie SR

Sestry, které se ztratily cestou ze školy.

Článek

„Dívky se záchranáři komunikují. Jejich zdravotní stav posoudí zdravotníci,“ uvedla žilinská policejní mluvčí Jana Balogová.

Server TVNoviny.sk uvedl, že dívky se bály jít domů, protože jedna z nich dostala ve škole poznámku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Členové pátracího týmu a dobrovolníci prohledávali během noci až do čtvrtečního rána okolí školy, opuštěné domy a automobily zaparkované v okolí, les i okolí řeky Kysuca. Do akce byli ve čtvrtek dopoledne nasazeni také psovodi.

Připraven byl vrtulník s termovizí, který však kvůli husté mlze nemohl vzlétnout. O spolupráci policisté požádali také kolegy z Moravy.

Po odvysílání zprávy ve slovenských médiích se policii ozvala svědkyně, která dívky ve středu odpoledne viděla. Jejich stopa však končila u autobusové zastávky v obci Staškov, kde obě vystoupily z autobusu. Podle svědkyně se však nevydaly domů, ale šly opačným směrem.

Dívky se dobře učily

Příbuzní ani policie netušili, co se mohlo stát. Dívky měly ve škole dobrý prospěch a nepocházejí ze sociálně slabých poměrů. Maminka dívek jim poslala vzkaz prostřednictvím místního rozhlasu.

Foto: Jan Kočvara, Mapy.cz

Dvě slovenské školačky zmizely u českých hranic

„Ahoj, Anitko a Sabinko, tady je maminka. Anitko, pokud jste tady ve Staškově někde se Sabinkou ukryté, nebojte se a přijďte domů. Čekáme vás tam, všichni vás čekají. Pokud uvidíte nějaká světla nebo lidi, klidně jděte k nim, oni vás odvedou domů, kdybyste se bály. Čeká vás babička, přijela z Německa, tak se na vás všichni těšíme. Ozvěte se co nejrychleji,“ uvedla vyděšená matka do místního rozhlasu.

Reklama

Výběr článků

Načítám