Hlavní obsah

Brit dva roky předstíral ochrnutí, aby se vyhnul soudu

Cardiff

Neopatrnost a věrnostní karta supermarketu překazily podvod sedmačtyřicetiletému Britovi, který dva roky předstíral ochrnutí a občasné kóma, aby se vyhnul soudu. Policie však přišla na to, že muž údajně trvale upoutaný na lůžko běžně nakupuje ve svém oblíbeném obchodě.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Alan Knight ze Swansea v jižním Walesu před více než dvěma lety podle prokuratury ukradl 40 tisíc liber (asi 1,4 miliónu korun) z konta svého postaršího souseda trpícího Alzheimerovou chorobou. Když však policie začala případ šetřit, dozvěděla se, že Knight po těžkém úrazu krční páteře ochrnul, je odkázán na invalidní vozík, jen výjimečně může opustit lůžko a někdy upadá do bezvědomí.

„Prošli jsme si naprostým peklem a stále jím procházíme,“ napsala před časem jeho žena listu South Wales Evening Post, který o případu informoval.

Knight se dokonce kvůli své předstírané nemohoucnosti nechal na čas přijmout do nemocnice, aby se vyhnul chystanému soudnímu přelíčení.

Nákupy v supermarketu

Policistům se však jeho náhlé ochrnutí zdálo podezřelé a zahájili pátrání, při němž jim přišla vhod Knightova věrnostní kartička supermarketu. Zjistili, že s ní kdosi často nakupuje, a když si prohlédli záznamy bezpečnostních kamer obchodu, spatřili Knighta, který měl místo invalidního vozíku ten nákupní.

V úterý se poprvé dostavil k soudu – coby paraplegik – a pod tlakem důkazů se přiznal k padělání dokumentů, podvodu i krádeži. Soudce Paul Thomas jej označil za „velmi schopného a zapáleného herce“. „Projevy jeho nemoci jsou časově shodné s požadovanou přítomností u soudu. Nevěřím, že ty příznaky jsou skutečné,“ řekl soudce.

Manželka, která jeho podvod kryla, podle AP obviněna nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám