Hlavní obsah

Británie zatýkala další podezřelé z terorismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská policie zadržela v úterý šest lidí, které podezírá z přípravy teroristických útoků nebo podpory terorismu. Současný zátah následoval po pondělním zatýkání, kdy skončili v poutech tři muži v Londýně v souvislosti s údajně chystanou akcí extremistické skupiny Islámský stát (IS).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté podle stanice BBC zatkli tři muže a tři ženy ve věku 23 až 57 let pocházející z různých míst jižní Anglie. Policie je podezírá z možné přípravy teroristických útoků či finanční podpory teroristických skupin. Podle prohlášení protiteroristické policejní jednotky souviselo zatýkání se situací v Sýrii, žádné bezprostřední ohrožení životů britských občanů však nebylo ve hře.

Británie nedávno zvýšila ostražitost před teroristickými útoky kvůli velkému počtu Britů vydávajících se do Sýrie bojovat v řadách radikálů.

Již v pondělí zatkla policie v Londýně muže ve věku 21, 24 a 25 let, které bezprostředně spojuje s působením Islámského státu. Právě členové této skupiny podle britské vlády představují pro zemi bezpečnostní riziko a chystají se udeřit na cíle na území Británie. Londýn proto koncem srpna zvýšil ostražitost před teroristickými útoky na druhý nejvyšší stupeň, což znamená, že pokusy o atentáty považuje za vysoce pravděpodobné.

Reklama

Výběr článků

Načítám