Hlavní obsah

Zabijákovi Camorry se zjevil Jan Pavel II. a přiměl ho spolupracovat s policií

Řím

Bývalý šéf vražedného komanda obávané neapolské mafie Camorry Giuseppe Setola se rozhodl svědčit proti svým společníkům. Podle agentury ANSA v pondělí řekl, že ho k tomu přiměl zesnulý papež Jan Pavel II., který se mu zjevil ve spánku a vyzval ho, aby se kál a předal státu důkazy.

Foto: Profimedia.cz

Giuseppe Setola

Článek

Setola vedl eskadru smrti klanu Casalesi, která v roce 2008 povraždila 18 lidí včetně šesti západoafrických emigrantů. Zadržen byl po intenzivním pátrání 14. ledna 2009 a nyní je ve vězení s přísným režimem, který je určen pro mafiánské bossy.

Foto: Profimedia.cz

Papež Jan Pavel II.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Bývalý šéf popravčí čety zločinecké organizace minulý týden oznámil, že je ochoten spolupracovat s prokurátory pro organizovaný zločin. Při pondělním slyšení v případu vraždy podnikatele Domenica Noviella podle italské agentury prohlásil: "Zdálo se mi o papeži Wojtylovi (občanské jméno Jana Pavla II.), který mi řekl: Kaj se."

Mafián se tedy podle svých slov rozhodl spolupracovat s vyšetřovateli, aby "obrátil novou stránku pro sebe i pro svou rodinu".

Setola, který kdysi v Itálii patřil k nejhledanějším zločincům, v minulosti dvakrát unikl zadržení. Jednou se proplížil dlouhým tunelem vykopaným pod jeho domem, v němž policie našla mimo jiné brokovnice s uřezanými hlavněmi, pistole a prostředky k maskování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám