Hlavní obsah

Slovenka porodila dítě do toaletní mísy

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

V nechvalně známé bratislavské čtvrti zvané Pentagon porodila ve čtvrtek 24letá žena dítě přímo do záchodové mísy. Z nemocnice, kam ji posléze převezli, utekla. Přiznala, že měla potíže s drogami.

Slovenka porodila dítě do záchodové mísyVideo: TV Markíza

 
Článek

„Měla bolesti, šla na záchod. Zakřičela na mě, že porodila,“ líčila situaci její kamarádka pro televizi Markíza.

Petra neměla kde bydlet, ale několik hodin před porodem ji naštěstí přijali známí. Když na záchodě porodila, přispěchali jí na pomoc. Kamarádka dítě vytáhla ze záchodu a očistila. Tvrdí, že záchranáři jí radili přes telefon, co má dělat.

Mluvčí záchranářů Boris Chmel to však vidí jinak: „Volající odmítli spolupracovat s operátorem, poskytnout první pomoc nebo podvázat pupečníkovou šňůru s odůvodněním, že jsou mladí lidé.“

Z nemocnice utekla

Záchranáři převezli dítě do bratislavské nemocnice v Ružinově. Chlapec vážil po porodu jen dva kilogramy. Matka po několika hodinách z nemocnice odešla. Novorozenec zůstal v lékařské péči a bylo o něj postaráno.

Ještě několik dnů před porodem přespávala mladá žena na rušné ulici v odstaveném automobilu. Tvrdí, že odešla z domova kvůli neshodám v rodině. „Fetovala jsem, přišla jsem o podnájem, který jsme si platila, když jsem chodila do práce,“ přiznala.

Reklama

Výběr článků

Načítám