Hlavní obsah

Na východ Ukrajiny míří sto německých kamiónů s humanitární pomocí

Kyjev

Ukrajinskou západní hranici v pondělí překročila kolona 112 německých kamiónů, které na východ země vezou humanitární pomoc. Oznámila to ukrajinská agentura Unian s odvoláním na kyjevské celníky.

Foto: Profimedia.cz

Německý Červený kříž už v létě vypravil do Kyjeva zásilku s humanitární pomocí.

Článek

Náklad, který vypravilo německé ministerstvo pro hospodářskou spolupráci a rozvoj, má podle německých médií hodnotu deset miliónů eur (275 miliónů Kč).

Kolona byla vypravena v sobotu a zařazeny do ní byly nákladní automobily ze 17 německých měst. Vozidla převážejí zimní ošacení, ložní prádlo, elektrické generátory a stavební materiál. Předpokládá se, že počátkem příštího týdne dorazí konvoj do východoukrajinského Charkova, kde ho ukrajinské straně předá ministr spolkové vlády Gerd Müller.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: David Ryneš, Novinky

Rusové chystají další konvoj

Srovnatelně velké humanitární konvoje už třikrát na východ Ukrajiny vypravilo Rusko. Na rozdíl od německé pomoci ale ruská zásilka nikdy neprošla ukrajinskou celní kontrolou a putovala do cíle v Luhansku za doprovodu separatistů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruský konvoj opouští UkrajinuVideo: Reuters

Čtvrtý ruský konvoj je podle pondělní zprávy agentury TASS připraven, o datu jeho odjezdu na Ukrajinu ještě nebylo rozhodnuto.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Reklama

Související články

Na Ukrajině už zahynulo přes 3600 lidí

Konflikt na Ukrajině si do konce září vyžádal 3627 obětí, dalších 8447 osob bylo zraněno, uvedl v pátek úřad OSN pro humanitární otázky. Mezi oběti jsou...

Výběr článků

Načítám