Hlavní obsah

Separatisté na Ukrajině vydávají ruské průkazy

Kyjev

V části Doněcké oblasti, která je pod kontrolou separatistů, začali dostávat občané nové, ruské průkazy. Uvedla to ve středu Ukrajinská pravda s odvoláním na ředitele Centra pro vojenskopolitická studia Dmytra Tymčuka. Jeho tvrzení nebylo možné ověřit.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Obyvatel Doněcku míjí heslo Doněck bude svobodný se srdcem v ruských barvách.

Článek

„V Doněcké lidové republice se výrazně urychlil proces vydávání ruských průkazů. Především je dostávají důchodci,“ uvedl Tymčuk.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Muž míjí v Doněcku znak Novoruska

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Separatisté odmítají zvláštní statut oblastí pod svou kontrolou, který by podle ukrajinského prezidenta Petra Porošenka měl být pouze dočasný, zřejmě tříletý, a požadují úplné odtržení od Ukrajiny. [celá zpráva]

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Kontrolní stanoviště s vlajkou Doněcké lidové republiky

Tymčuk také uvedl, že vedení bratrské separatistické Luhanské lidové republiky dostalo prýmky se znakem Novoruska, modrým ondřejským křížem na červeném pozadí a nápisem Charkovská lidová republika. To může naznačovat snahu separatistů rozšířit svoje hnutí do Charkova.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám