Hlavní obsah

Výroba odminovacího zařízení Božena se možná přesune do ČR

– Bratislava
Právo, ivi, Bratislava

Výroba odminovacího zařízení Božena by se mohla přesunout ze Slovenska do České republiky. Agentura TASR uvedla, že společnost WAY Industries, která Boženy vyrábí, se obrátila na českou investiční agenturu CzechInvest s požadavkem na vypracování nabídky na přesun výroby do České republiky.

Foto: Wikimedia

Odminovací zařízení Božena Slovensko mimo jiné vyváží i do Afghánistánu nebo Iráku.

Článek

Mluvčí CzechInvestu Petra Menclová tuto informaci nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. „O probíhajících jednáních s investory nemůžeme zveřejňovat žádné podrobnosti. CzechInvest nabízí své služby každému investorovi,“ uvedla.

Slovensko úspěšně vyváží odminovací zařízení Božena do řady zemí, například na Srí Lanku, do Afghánistánu a Iráku. Doposud jich bylo vyrobeno přes 200 kusů.

S výrobou Boženy by se mohla do ČR přesunout také produkce nakladačů určených pro stavebnictví, které WAY Industries vyrábí. „V současné době se ke strategickým firemním plánům nebudeme vyjadřovat,“ uvedl mluvčí společnosti Peter Benčurik.

Podle slovenské agentury by záměr přesunout výrobu mohl souviset s aktivitou odborů, které letos ve společnosti už dvakrát zorganizovaly stávku. Naposledy byla 19. září zastavena výroba na dvě hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám