Hlavní obsah

Britský ministr posílal lechtivé fotky novináři, ve vládě skončil

Londýn

Britský státní tajemník v úřadu vlády pro občanskou společnost Brooks Newmark v sobotu rezignoval kvůli snímkům pornografického charakteru, které prostřednictvím sociální sítě zasílal jednomu novináři v domnění, že se jedná o ženu, jež o něj má zájem.

Foto: Profimedia.cz

Brooks Newmark

Článek

„Rozhodl jsem se rezignovat, protože jsem byl informován o článku, který bude publikován v nedělních novinách,“ prohlásil 56letý otec pěti dětí Newmark. „Omlouvám se,“ dodal a poprosil média a veřejnost o respektování soukromí jeho rodiny.

Nedělník Sunday Mirror napsal, že ministra nachytal jeden novinář na volné noze, který se na internetu vydával za jeho obdivovatelku. Newmark mu pak poslal několik svých fotografií, na nichž figuruje v pyžamu nebo nahý.

Newmark je poslancem za Cameronovu Konzervativní stranu od roku 2005. Ve vládě byl hlasitým zastáncem větší účasti žen v politice, pročež založil organizaci Women2Win.

Premiér David Cameron Newmarkovu demisi přijal a hledá za něj náhradu.

Je to už druhý problém, který musel šéf konzervativců o víkendu řešit. V sobotu totiž ohlásil přestup k euroskeptické straně UKIP už druhý jeho poslanec Mark Reckless.

Reklama

Výběr článků

Načítám