Hlavní obsah

Na polské střelnici zavraždil mladík instruktora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Padesátiletý instruktor na střelnici v polském městě Chorzów přišel ve středu o život při výkonu své profese. Zasáhly ho kulky vypálené jedním z návštěvníků. Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že nešlo o nešťastnou náhodu, nýbrž o vraždu. Střelec byl zadržen, ale zatím se ho nepodařilo vyslechnout.

Foto: Profimedia.cz

Polský policista odvádí podezřelého. (ilustrační foto)

Článek

„Muž přišel asi v jednu odpoledne, vypůjčil si automatickou pušku a dvě hodiny střílel. Okolo třetí byli policisté vyrozuměni, že došlo k neštěstí,” řekla policejní mluvčí Justyna Dziedzicová.

Vyšetřovatelé se jej chystají obvinit z vraždy a z pokusu o vraždu, kterých se dopustil, aby se zmocnil zbraně. Jen není jasné, co se zbraní dále plánoval.

Na záznamech z kamer instalovaných na střelnici je podle policistů vidět, že útočník po střelbě do terče se otočil a dvakrát vypálil po instruktorovi střelby. Když instruktor padl, útočník si vyměnil zásobník a instruktora dorazil. „Vypadalo to jako poprava, instruktor neměl žádnou šanci,” citoval list Gazeta Wyborcza šokované policisty.

Pětadvacetiletý podezřelý pak uložil zbraň a náboje do tašky a pokusil se odejít. Jedna z pracovnic ale varovala majitele objektu, ten se chopil zbraně a vypukla regulérní přestřelka. Podezřelému se sice nakonec podařilo probojovat se až k únikovému východu, kde však na něj čekala přivolaná policejní hlídka. Té se vzdal bez odporu.

Zadržený je na psychiatrii na pozorování, uvedla ve čtvrtek polská televize TVN 24. V minulosti neměl psychické problémy ani potíže se zákonem.

Podezřelému může hrozit až doživotí, poznamenala Gazeta Wyborcza.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám