Hlavní obsah

Kyjev a separatisté si vyměnili další zajatce

– Kyjev • Aktualizováno

Ukrajinská vláda a vzbouřenci si v noci na pátek vyměnili další zajatce. Separatisté vydali 36 zadržovaných ukrajinských vojáků a Kyjev propustil 31 povstaleckých bojovníků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajina a proruští rebelové si v Doněckém regionu vyměnili zajatceVideo: Reuters

 
Článek

Výměna, která je součástí dohody o příměří, se uskutečnila okolo druhé hodiny ranní severně od Doněcku za přítomnosti mezinárodních pozorovatelů, uvedla agentura AP. Spoutaní zajatci byli rozděleni do menších skupin a postupně identifikováni a předáváni.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle AP jsou někteří osvobození separatisté ruskými občany. Jeden z nich přiznal, že byl zadržen v červenci u Kramatorsku. Uvedl však, že cestoval v sanitce, po které Ukrajinci stříleli. Dodal, že ho po zadržení bili a zlomili mu dvě žebra.

Foto: ČTK/AP

Povstalecký bojovník na východní Ukrajině

Obě strany zadržují stovky nepřátelských bojovníků, přesná čísla se však liší. Rebelové však už propustili zhruba 700 příslušníků vládních sil. Slibují propuštění 863 vojáků za 311 svých mužů.

Obě strany se dohodly na příměří minulý pátek. Úplný klid zbraní ale v Donbasu není. Krátce po výměně zajatců bylo slyšet raketovou střelbu z centra Doněcku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám