Hlavní obsah

Ukrajina zajala ruské vojáky, měli střílet na vojenská letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvojice ruských vojáků byla zadržena na východě Ukrajiny. Uvedl to ve středu mluvčí ukrajinské armády Andrij Lysenko. Podle jeho slov jsou muži podezřelí z raketových útoků proti ukrajinským bojovým letounům.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Člen Ukrajinské národní gardy na kontrolním stanovišti u města Slovjanoserbsk

Článek

Příslušníky ruské armády podle Lysenka zadrželi bojovníci ukrajinského dobrovolnického praporu Luhansk-1. Zásah se uskutečnil "v zóně protiteroristické operace", řekl mluvčí bez bližšího upřesnění.

Ruští vojáci prý na ukrajinské bojové letouny útočili s pomocí mobilních raketových systémů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ukrajinská armáda koncem srpna oznámila zadržení skupiny deseti ruských výsadkářů, kteří se pohybovali v hloubi ukrajinského území. Podle ruského prezidenta Vladimira Putina se jednotka na Ukrajině ocitla omylem. Vojáci byli po výslechu předáni ruským úřadům.

Středeční incident Rusko zatím nekomentovalo. Ukrajinský prezident Petro Porošenko ale oznámil, že podle informací bezpečnostních složek východ Ukrajiny opustilo 70 procent ruských vojáků, kteří bojovali po boku východoukrajinských separatistů. [celá zpráva]

NATO dříve odhadovalo, že na Ukrajině po boku proruských separatistů působí více než tisícovka ruských vojáků, sami povstalci hovořili o třech až čtyřech tisícovkách "dobrovolníků". Moskva vyslání ruských vojáků na Ukrajinu popírá, stejně jako vyzbrojování rebelů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám