Hlavní obsah

Pět Čechů se ztratilo v černohorském Magliči

Právo, brw

Pět českých turistů musela v noci na úterý zachraňovat horská služba v oblasti pohoří Maglič na rozhraní Černé Hory a Bosny a Hercegoviny. S ohledem na terén nesli některé z Čechů občas na zádech, uvedla bosenská televize s tím, že všichni zúčastnění vyvázli bez zranění.

Foto: Profimedia.cz

Pohoří Maglič na rozhraní Černé Hory a Bosny a Hercegoviny

Článek

Podle serveru Dnevni Avaz přijali bosenští záchranáři tísňové volání českých turistů na lince 112 ve 20.40 hodin. Když se jim podařilo pomocí GPS systému najít lokalitu, kde Češi uvízli, do akce se vypravili členové Horské služby z Bosny a Hercegoviny a Černé Hory společně.

Pětici našli téměř dvě hodiny po půlnoci v oblasti pod horou Černohorský Maglič ve výšce zhruba 2360 metrů. „Byli velmi vyčerpaní, lehce podchlazení, ale jinak v pořádku,“ uvedl server.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Naposledy zaměstnali čeští turisté horskou službu v oblasti Dinárského pohoří v polovině srpna. Tehdy museli chorvatští záchranáři přispěchat na pomoc zbloudilému českému páru, který uvízl na hřebenu Biokovo na stěnách nad letoviskem Zaostrog.

Reklama

Výběr článků

Načítám