Hlavní obsah

Kamióny z humanitárního konvoje slouží separatistům, tvrdí Kyjev

– Kyjev

Ukrajinská armáda na východě Ukrajiny odráží nový nápor vzbouřenců na desítce míst včetně doněckého letiště, oznámil v úterý mluvčí armádní operace Andrij Lysenko. Uvedl také, že rebelům slouží i ruské nákladní vozy, které před časem přivezly do oblasti humanitární pomoc.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinská armáda se stáhla od doněckého letiště, které se proměnilo v troskyVideo: Reuters

 
Článek

Vojáci mají letiště v Doněcku stále pod kontrolou, popřel server Ukrajinska pravda některé zprávy o tom, že ho dobyla protistrana den poté, co získala zpět luhanské letiště.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Armáda podle Lysenka ztratila od pondělka 15 vojáků. Pět desítek dalších příslušníků bylo v boji zraněno. Vládní síly se v noci na úterý střetly s rebely na 11 místech včetně doněckého letiště, doplnil.

Lysenko také upozornil na to, že protivníkovi slouží kamióny, jež byly součástí ruského humanitárního konvoje. Čtyři bílé kamazy byly podle něj spatřeny v pondělí večer u pohraniční obce Dmytrivka. Překročily hranici a za hodinu se vrátily. Lysenko uvedl, že slouží ruským vojákům a není to poprvé, kdy nelegálně přejely hranici.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Boje na východě Ukrajiny vyhnaly podle OSN z domovů už víc než milión lidí. Údaj zahrnuje také 814 000 Ukrajinců v Rusku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám