Hlavní obsah

Ukrajinští vládní vojáci prý budou smět vyjít z obklíčení

– Kyjev/Moskva

Obklíčení ukrajinští vojáci ve městě Ilovajsk prý budou moci přejít k hlavním silám ukrajinské armády. Uvedla to v sobotu ukrajinská a ruská média s odvoláním na velitele dobrovolnického provládního praporu Donbas Semena Semenčenka.

Foto: Reuters

Ukrajinští vojáci u Ilovajsku

Článek

Také má dojít na výměnu zajatců za ruské výsadkáře, zadržené na Ukrajině. Druhá strana však dosud tyto zprávy nepotvrdila.Ukrajinští vojáci už údajně vyhodili bojovou techniku do povětří. „Během několika dnů všichni bojovníci, kteří se vzdali do zajetí, jakož i ranění zajatci, budou vyměněni za ruské výsadkáře v Charkovu," dodal Semenčenko.

Ruský prezident Vladimir Putin v noci na pátek vyzval proruské rebely, aby poskytli humanitární koridor na východní Ukrajině, kterým obklíčené ukrajinské vládní jednotky budou moci opustit bitevní pole. Povstalci údajně žádosti vyhověli, ale Putin později uvedl, že Kyjev nabídku odmítl.

Pokus vládních jednotek probít se z obklíčení ale podle médií ztroskotal, údajně v palbě ruských děl a za značných ztrát. Část vojáků se poté vzdala, další ale výzvy ke kapitulaci odmítli.

Reklama

Výběr článků

Načítám