Hlavní obsah

V Itálii našli člun s osmnácti mrtvými imigranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italští záchranáři objevili jižně od ostrova Lampedusa nafukovací člun s 18 mrtvými migranty. Dalších 73 lidí se jim podařilo zachránit, informovala italská média. Itálie se potýká s masivním přílivem uprchlíků, jen za poslední rok jich k italským břehům připlulo zhruba 116 tisíc.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Italský ministr vnitra Angelino Alfano opět vyzval Evropskou unii, aby Itálii s problémem pomohla.

"To, že lidé hromadně utíkají před válkou a pronásledováním, není jen problémem Itálie," uvedl v deníku Corriere della Serra Alfano. Varoval zároveň, že mezi migranty, kteří přicházejí do Itálie, mohou být i teroristé. "Je nám jasné, že Itálie je vystavena nebezpečí terorismu. Také proto jsme zostřili bezpečností opatření," řekl ministr.

Pro mnohé z uprchlíků končí putování do Evropy tragicky. Před víkendem se u libyjského pobřeží potopila chatrná dřevěná loď převážející na 200 migrantů z Afriky. Místní pobřežní hlídka zachránila 16 lidí. V případě dalších panují obavy, že utonuli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám