Hlavní obsah

Český turista spadl z hradu, po stometrovém pádu podlehl vnitřním zraněním

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ze zříceniny Súľovského hradu spadl v sobotu 78letý český turista. Web Horské záchranné služby (HZS) uvedl, že při stometrovém pádu utrpěl poranění hlavy, vícero vnitřních zranění a zlomil si několik žeber. Žilinská nemocnice v neděli oznámila, že muž svým zraněním podlehl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto. Pohled na část Súľovského hradu

Článek

Na místě zasahovali horští záchranáři ze střediska Malá Fatra. Pro urychlení akce byla požádána o pomoc Vrtulníková záchranná zdravotní služba ze Žiliny, která na místě nehody vysadila lékaře. Po příchodu horských záchranářů byl už turista ošetřený a připravený k transportu.

Horští záchranáři transportovali těžce zraněného na místo, kde ho bylo možné připnout do podvěsu vrtulníku. Po mezipřistání a naložení zraněného na palubu zamířil vrtulník do žilinské nemocnice. Muž z Jablonce nad Nisou však svým zraněním nakonec podlehl.

V sobotu potřeboval pomoc také 60letý český turista na chatě Orol ve Vrátné dolině. Muž měl těžkosti s dýcháním a pociťoval bolesti v hrudníku. Horští záchranáři muže ošetřili na místě a odevzdali ho posádce vozu rychlé záchranné pomoci z Terchové.

V úterý zahynul ve Vysokých Tatrách 82letý český turista. Zřítil se z řetězů do údolí při sestupu z Chaty pod Rysy.

Reklama

Výběr článků

Načítám