Hlavní obsah

Nový posudek nehody, při níž uhořeli čtyři lidé: Milionářku Rezešovou možná čeká nižší trest

Právo, Ivan Vilček (Právo)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenské milionářce Evě Rezešové už pravděpodobně nehrozí trest za ohrožení silničního provozu, protože posudek nového soudního znalce zpochybnil výpověď chráněného svědka. Podle výpovědi řidiče kamiónu měla Rezešová se svým luxusním vozem BMW narazit do Fiatu Punto, který se vzňal a uhořeli v něm čtyři lidé.

Foto: Profimedia.cz

Eva Rezešová u soudu v roce 2012

Článek

Podle soudního znalce nemohl chráněný svědek za volantem kamiónu nehodu vůbec vidět. Gergely Császár se odvolává na záběry průmyslových kamer, které zachytily projíždějící luxusní vůz i Fiat, ale kamión se na závěrech objevil až po nehodě.

„Na záběrech kamery umístěné u benzinové pumpy je vidět projíždějící Fiat, pak BMW, ale kamión přijíždí až v době, když už je Fiat v plamenech,“ cituje server borsonline.hu soudního znalce.

Řidič kamiónu přitom vypověděl, že Rezešová ohrožovala Fiat rychlou jízdou, blikala dálkovými reflektory a následně do něj narazila. Podle Császára však mohl nehodu způsobit řidič fiatu, a to tím, že se v nižší rychlosti zařadil před BMW, které v tu chvíli jelo rychlostí 165 kilometrů v hodině, a řidička už nedokázala nehodě zabránit.

Nehoda se stala 21. srpna 2012 na maďarské dálnici M3. Na místě zemřeli tři lidé a čtvrtá osoba zemřela po převozu do nemocnice. Rezešová byla v roce 2013 odsouzena k šesti letům vězení. Prokurátor se však odvolal a Rezešovou čeká nový proces.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám