Hlavní obsah

V Itálii vyhlásili pohotovost kvůli teroristické hrozbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské úřady vyhlásily pohotovost v souvislosti s možnými teroristickými útoky na „citlivé cíle”. Stalo se tak poté, co místní bezpečnostní složky obdržely informace o blíže neurčených „hrozbách”, informovala agentura ANSA. Vyhlášení pohotovosti přišlo jen pár hodin poté, co parlament odsouhlasil plán na vyzbrojení iráckých Kurdů bojujících s ozbrojenci z hnutí Islámský stát.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle italských představitelů se potenciálními terči útoků mohou stát ambasády, nádraží, přístavy, letiště, kostely i cestovní kanceláře. Žádné bližší podrobnosti nebyly zveřejněny.

Italští poslanci ve středu podpořili návrh premiéra Mattea Renziho poslat vojenskou pomoc iráckým Kurdům. Protitankové střely, automatické zbraně i munice by mohly do Iráku dorazit "během několika dní", uvedla ministryně obrany Roberta Pinottiová.

O pomoc požádal italského premiéra přímo designovaný předseda irácké vlády Hajdar Abádí. "Doufáme, že nám Evropská unie pomůže vyhrát tuto válku proti teroristickým skupinám," uvedl Abádí během setkání s Renzim v Bagdádu.

"Evropa se k vám neobrátí zády," ujistil ho italský premiér, jehož země nyní předsedá Evropské unii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám