Hlavní obsah

Německá policie zadržela Čecha, po kterém pátrala od roku 1976

Berlín
Aktualizováno

Němečtí policisté zadrželi na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem 67letého muže, který pochází z České republiky a do Německa přiletěl z Brazílie. Od roku 1976 po něm pátrala, protože ho podezřívá ze spáchání sexuálního trestného činu. V úterý o tom informovalo frankfurtské policejní ředitelství.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté odhalili muže při rutinní kontrole pasažérů přilétajících z Brazílie. Německé státní zastupitelství potvrdilo, že skoro čtyři desítky let starý zatykač nikdy nebyl stažen a že je stále platný, policie proto muže zadržela.

Podle frankfurtského policejního ředitelství byl muž pocházející z Česka kvůli podezření ze zločinu zadržen už před 38 lety a krátkou dobu strávil ve vazbě. Po propuštění z vazby ale před dalším vyšetřováním utekl do Jižní Ameriky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Další pátrání po něm bylo až dosud bezvýsledné. Policisté se domnívají, že se podezřelý nyní vrátil do Evropy, protože se mu stýskalo po domově.

Reklama

Výběr článků

Načítám