Hlavní obsah

Mnoho pozůstalých čeká na identifikaci obětí letecké katastrofy na Ukrajině

Těla teprve 127 lidí z celkem 298 obětí katastrofy malajsijského boeingu se dočkala identifikace. Ve čtvrtek to s odkazem na nizozemské vyšetřovatele napsal server The Malaysian Insider.

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

Ilustrační foto: Tryzna za oběti letu MH17 v Kuala Lumpuru

Článek

Rozpoznávání těl postupuje pomalu, některé oběti se navíc stále nepodařilo vyzvednout z místa nehody.

Experti oznámili, že se jim nově podařilo rozpoznat dalších dvacet těl. „Z těchto dvaceti bylo 15 občanů Nizozemska, národnost zbylých obětí nebyla zveřejněna,“ citoval server nizozemská média.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Nizozemský C-130 Hercules v Charkově, odkud odvážel oběti leteckého neštěstí.

Identifikovaná těla jsou pak předána rodinám. Například ostatky Liama Sweeneyho z města Tyneside na jihovýchodě Anglie si do Amsterdamu přijeli vyzvednout jeho blízcí. „Byla to dlouhá cesta. Tento týden jsme odletěli z Newcastlu do Amsterodamu, a ačkoliv to trvalo jediný den, připadalo nám to jako celý měsíc,“ řekl Liamův otec Barry (52). Syna hodlá pohřbít příští týden.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Rodina dvaadvacetiletého studenta Bena Pococka z Keynshamu na jihozápadě Anglie se identifikace jeho ostatků dosud nedočkala. Mladík letěl do australského Perthu, kde jej měl čekat půlroční studijní pobyt. „Ben byl nadaný vysokoškolák, talentovaný atlet, ale hlavně vřelý a starostlivý syn a bratr, který nezkazil žádnou legraci. Měl před sebou zářnou budoucnost,“ uvedla jeho rodina v tiskovém prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám